Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

CES: HP introduceert eerste Chromebook met AMD-processor

HP komt op CES met twee nieuwe Chromebooks. Het bedrijf constateert dat klanten steeds vaker Chromebooks kopen, waardoor er meer producten met Chrome OS op de markt zullen komen. Op de beurs in Las Vegas zal de laptopmaker alvast een voorproefje geven van twee nieuwe modellen. De Chromebook 14 is voor consumenten, de eerste Chromebook met een AMD-processor. Deze budgetlaptop heeft een AMD-apu uit de A4- of A6-lijn, met Radeon R4- of R5-gpu. Dat betekent waarschijnlijk dus een processor met de o...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.