Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Nieuwe Chromebooks en Chrome OS-tablet voor scholieren bij Asus

Nog voor de drukte rondom CES, de beurs die praktisch al deze zondag van start gaat, heeft Asus een aantal nieuwe apparaten met Google Chrome OS voorgesteld. Het gaat om twee klassieke Chromebooks, een convertible en zelfs een tablet; alle zullen ook op de CES getoond gaan worden. Ze worden gericht op het onderwijs en zijn daarom extra stevig gebouwd, wat zich onder andere uit in rubberen schokdempers rondom de behuizingen. Chromebook C204 De Asus Chromebook C204 is grotendeels gebaseerd op...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.