Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Chrome OS gaat USB poorten uitschakelen op gelockte Chromebook

Zelfs wanneer je Chromebook is vergrendeld, kunnen kwaadwilligen er op dit moment toegang toe krijgen met behulp van een "Rubber Ducky" of een usb-stick die een toetsenbord nabootst. Chrome OS maakt binnenkort echter een einde maken aan die mogelijke aanvallen met een functie genaamd USBGuard, die te zien is in een Canary Chrome, gebouwd door Chrome Story. USBGuard voorkomt dat het besturingssysteem code leest of commando's uitvoert vanaf usb-apparaten wanneer je Chromebook is vergrendeld. De f...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.