Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Honor View 20 smartphone met ‘cameragat’ en 48-megapixel camera

Anderhalve week geleden dook de Honor View 20 op. Het submerk van Huawei leek een nagenoeg bezel-vrij design te hebben, mede dankzij het ‘cameragat’. Inmiddels is het toestel officieel aangekondigd en zijn de daadwerkelijke specificaties onthuld. Het kloppend hart is een Kirin 980 system-on-a-chip met zes of acht gigabyte werkgeheugen en 128 of 256 gigabyte opslag. Het paneel is 6,4 inch groot en beschikt over een ‘cameragat’ waardoor de Honor een screen-to-body ratio van 91,8 procent heeft wet...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.