Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Chrome OS 70 met handige functies voor tablets

Mocht er nog twijfel bestaan over het uniforme concept dat Google aan het bouwen is, dan kunnen die twijfels met de release van Chrome OS 70 de prullenbak in. In deze versie wordt niet alleen de compatibiliteit met Android-apps verbeterd, maar worden ook meer functies ter ondersteuning van tablets geïntroduceerd. Een van die grootste functies is het zogeheten Floating Keyboard. Gebruikers kunnen hiermee hun keyboard over het scherm verplaatsen en neerzetten waar dat voor hen handig is. De funct...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.