Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Asus brengt drie budgetvriendelijke Chromebooks op de markt

Waar we de laatste tijd steeds meer Chromebooks voorbij zien komen die een relatief hoge prijs hebben, stapt Asus de ring in met drie budgetvriendelijkere versies. Hiervan schreven we onlangs al over de C423, maar nu heeft het bedrijf ook de 11,6 inch C223 en 15 inch C523 op de markt gebracht. Chromebook C223 Het beeldscherm van de C223 heeft een resolutie van 1.366 x 768 pixels en een reflectiewerende coating. Qua specificaties beschikt de Chromebook over een dualcore Intel Celeron N3350-pr...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.