Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

3.000 Nederlandse sites door Symantec-certificaat minder goed bereikbaar in Chrome

Er zijn drieduizend Nederlandse websites die vanaf vandaag minder makkelijk bereikbaar zijn via Google Chrome. De sites maken nog altijd gebruik van Symantec-certificaten, ondanks dat Google deze vanaf versie 70 van Chrome niet langer ondersteunt. Bezoekers van de sites zullen een waarschuwing krijgen. Dat stelt de Open State Foundation vandaag tegenover de NOS. Het gaat […]Lees verder op Techzine

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.