Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

ASUS introduceert Chromebook C423, heeft waarschijnlijk wél een klein prijsje

De afgelopen tijd was een tijd voor high-end Chromebooks van onder andere Dell, Acer en HP, en dat terwijl Google de laptops in eerste instantie zag als de ultieme budgetlaptop. ASUS komt nu echter met een Chromebook met minder luxueuze eigenschappen, en hoogstwaarschijnlijk dus ook een zachter prijsje. De nieuwe Chromebook komt namelijk met de dual-core Celeron N3350 en de quad-core Pentium N4200. Dat is een stuk minder luxueus dan bijvoorbeeld de nieuwe Chromebook van HP van hierboven, die ee...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.