Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

3e generatie Google Chromecast streamt 1080p met 60 fps

Hoewel niet expliciet genoemd tijdens de presentatie, introduceerde Google vandaag naast de Pixel 3 smartphones, de Pixel Slate tablet en de Home Hub smart display nog een vierde product: een nieuwe, 3e generatie Google Chomecast is per direct beschikbaar. Het uiterlijk van de Chromecast is aangepast: het nieuwe apparaat is dof in plaats glimmend en is naast in het zwart ook in het wit verkrijgbaar. Het Chrome-logo is verdwenen en daarvoor in de plaats vinden we op de nieuwe Chromecast het Goog...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.