Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Nieuwe Google Pixel Slate-tablet heeft aangepaste Chrome OS

Naast de nieuwe Pixel 3 en Pixel 3 XL heeft Google vandaag zijn nieuwe Pixel Slate onthuld, een tablet die is voorzien van Chrome OS. De tablet heeft een stylus en de gebruiker kan een verwijderbare, magnetisch te bevestigen toetsenbord kopen, die direct werkt zonder te hoeven pairen. Het apparaat volgt de Pixelbook op, die uiteindelijk niet in Nederland en België verkrijgbaar is geweest. Het is ook deze keer niet zeker of de Pixel Slate hier uit gaat komen. De tablet heeft een 12,3-inch sche...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.