Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

HP's nieuwe Chromebook x360 14 met IPS WLED-scherm

Vlak voordat Google zijn nieuwste telg in de Pixelbook-reeks kan introduceren, presenteert HP zijn nieuwste chromebook: de x360 14. Waar de Chromebook x360 11 nog op het onderwijs was gericht, wordt de 14 in de markt geplaatst als high-endtoestel met een gelijkwaardig ontwerp en dunne schermranden. Het apparaat heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een 14-inchscherm van het type IPS WLED met een resolutie van 1920x1080. Verder is er een backlit-toetsenbord aanwezig, twee usb-c- en twee usb-a-...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.