Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

IFA: Ook Dell heeft nieuwe premium Chromebook

Naast Acer heeft ook Dell een premium Chromebook op de markt gebracht. Het gaat om de Inspiron 14 2-in-1 met een 14-inch display, achtste generatie Intel Core i3 processor, vier gigabyte werkgeheugen en 128 gigabyte opslag. Dell heeft gekozen voor een aluminium behuizing waardoor de laptop meer ‘premium’ moet aanvoelen. Of dit in de praktijk ook zo is, durven wij nog niet te zeggen. Een uitgebreide review moet daarop het antwoord geven. De Inspiron 14 Chromebook 2-in-1 heeft een adviesprijs van...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.