Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

IFA: Acer introduceert nieuwe luxueuze Chromebook voor €349

Acer staat vandaag in de schijnwerpers doordat het vandaag een hoop nieuwe producten aankondigde, waaronder een nieuwe high-end Chromebook.  Nieuw aan deze versie zijn het 14-inch scherm met smalle randen van maar 6 millimeter. Dat zorgt ervoor dat het model niet veel groter lijkt te zijn dan de huidige Chromebook R13, die een 13-inch scherm huisvest. Overigens gaat het om een ips-paneel met een full-hd-resolutie, en is er een optie voor een touchscreen als scherm. Het is niet mogelijk om het s...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.