Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Acer komt met nieuwe Chromebook: Spin 15

Twee maanden geleden heeft Acer, op haar grote jaarlijkse persconferentie in New York, de nodige producten aangekondigd waaronder de Chromebook Spin 13. Voor wie liever een maatje groter heeft, is vanaf nu de Chromebook Spin 15 beschikbaar. Deze nieuwe Chromebook van Acer heeft namelijk een 15,6-inch ips-paneel met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Daarnaast is het scherm 360-graden omklapbaar en beschikt het over multi-touch. Het kloppend hart is een op 1,1 gigahertz geklokte Intel Penti...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.