Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

'Google werkt aan Chromebook met Kaby Lake-G-chip'

Google zou volgens XDA Developers werken aan een Chromebook met een Kaby Lake-G-chip. Dat blijkt uit een commit voor Chromium. Deze is bedoeld voor een stuk hardware met codenaam 'kidd', dat weer een codenaam is voor Kaby Lake-G. Dat staat in de read me. Het is niet bekend welke van de vijf Kaby Lake-G-chips gekozen wordt. De modellen met een RX Vega M GL-gpu en 20 compute units hebben een tdp van 65 watt, terwijl die met een Vega M GH-gpu en 24 cu's 100 watt op de specificatielijst hebben staa...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.