Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Chrome OS krijgt volwaardige Linux apps

Google is druk doende het mogelijk te maken om te kunnen coderen op Chromebooks. Of het nu gaat om het maken van een app of het schrijven van een snel script, de Chromebooks moeten klaar kunnen staan voor ieder volgend coderingsproject, zo stelt het bedrijf. Ondersteuning voor Linux moet je in staat stellen vanaf een Chromebook Android- en web apps voor telefoons, tablets en laptops te creëren, testen en draaien. Zo kun je populaire editors uitvoeren, coderen in je favoriete taal en projecten o...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.