Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Nieuwe versie Acer Chromebook Spin 11 officieel aangekondigd

Acer heeft de nieuwste iteratie van zijn Chromebook Spin 11 (CP311-1H/CP311-1HN) officieel aangekondigd. Het nieuwe design van de Chromebook Spin 11 bestaat onder andere uit een slank, zilveren haarlijnpatroon op de bovenste cover. De laptop is een 2-in-1, ofwel convertible, die je als tablet en als laptop kunt gebruiken. Het model draait op Chrome OS en beschikt over een 11,6-inch ips-scherm met een resolutie van 1366x768 pixels. Het scherm kan 360 graden worden gedraaid. Er komen drie variant...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.