Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Dell kondigt Chromebook met langere accutijd en stevige behuizing aan

Chrome OS begint steeds meer voet aan de grond te krijgen en ook steeds meer bedrijven bieden apparaten aan met het besturingssysteem van Google. Nieuw is de Chromebook 5000-serie van Dell. Hierin valt de Chromebook 5190 die als 2-in-1 convertible of reguliere clamshell leverbaar zal zijn. De Chromebook 5000-serie bestaat uit wat stevigere modellen die tegen een stootje moeten kunnen. Zo kan het toetsenbord van de 5190 best tegen wat vocht, van bijvoorbeeld een omgestoten drankje. Ook is de beh...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.