Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

CES: Rockchip lanceert eigen SoC met NPU: RK3399Pro met 2.4 TOPS

Rockchip is een relatief kleine processorfabrikant. Het bedrijf maakt onder andere de RK3399-chip die te vinden is in de Samsung Chromebook Plus onder de marketing naam OP1. Deze processor krijgt nu een nieuwe variant met dé feature van dit jaar: een NPU. Een Neural Processing Unit is een accelerator die we de afgelopen tijd in verschillende SoC's hebben zien verschijnen. De NPU kan gebruikt worden om neurale netwerken te trainen en uit te voeren. Hiermee kan een AI om spraak ter herkennen, afb...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.