Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

CES: HP vernieuwt Chromebook 11 G6 en 14 G5

HP vernieuwt vooraf aan CES twee van haar Chromebooks. De Chromebooks krijgen nieuwe processoren, meer geheugen en de mogelijkheid voor een touchscreen. Qua uiterlijk zijn de laptops grotendeels hetzelfde, hoewel er wel nieuwe aansluitmogelijkheden aanwezig zijn. Bij beide modellen is e nu de keuze uit Celeron N3350 en N3450-processoren, die nu een jaar op de markt zijn. Qua werkgeheugen kan er nu maximaal voor 8 GB 2400MHz LPDDR4 worden gekozen, waar dat eerst 4 GB 1600MHz LPDDR3 was. Qua opsl...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.