Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Samsung werkt aan Chrome OS-tablet met high-end camera

Samsung werkt aan een nieuwe tablet met afneembaar toetsenbord die draait op Chrome OS. De detachable is opgedoken in code op de Chromium Repositories met de codenaam Nautilus. In de code is te vinden dat er een Sony IMX258-camerasensor wordt gebruikt, een relatief high-end sensor voor een Chromebook. De Sony IMX258 is een veel gebruikte camera sensor in high-end en mid-range smartphones. Onder andere de LG G6, OnePlus X en Motorola Moto G5s Plus. De IMX258 is een 13 megapixel Exmor RS-sensor v...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.