Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Mozilla opent jacht op Google Chrome met nieuwe, bloedsnelle engine voor Firefox

Mozilla start met de introductie van Firefox Quantum een inhaalslag op de door Google Chrome veroverde koppositie op de browsermarkt. De nieuwe versie (57.0) is volgens de makers een update vanaf het geraamte van de browser en moet een voorbode zijn van hoe browsers met toekomstige devices zullen werken. Quantum is gebouwd op een compleet vernieuwde core engine met nieuwe technologie vanuit de Firefox research group. In combinatie met de nieuwe look en de claim dat Quantum minder geheugen verbr...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.