Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

'Google plaatst orders voor Pixelbook met afneembaar toetsenbord'

Google zou plannen hebben voor een Pixelbook met afneembaar toetsenbord, zo meldt Digitimes. De Taiwanese krant zou van bronnen in de productieketen te horen hebben gekregen dat het Amerikaanse bedrijf orders heeft geplaatst voor het apparaat. Vorige week kondigde Google de Pixelbook aan, die als eerste Chromebook van het bedrijf is uitgerust met een scherm dat 360 graden om het toetsenbord kan draaien. Tijdens zijn presentatie legde Google de nadruk op het gemak waarmee het apparaat als tablet...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.