Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Google komt met high-end convertible Chromebook genaamd Pixelbook

Zoals verwacht heeft Google op zijn hardware-evenement in San Francisco vandaag een nieuwe high-end Chromebook aangekondigd. De ‘Pixelbook’, zoals het apparaat heet, volgt de Chromebook Pixel op, die voor het laatst in 2015 werd geüpdatet. In tegenstelling tot de Chromebook Pixel is de Pixelbook een convertible: door het scherm om te klappen, kan het apparaat als tablet worden gebruikt. De Pixelbook is gemaakt van zilverkleurig metaal, met aan de bovenzijde van het deksel een glazen 'raam' geïn...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.