Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Google Home Mini en Pixelbook gelekt

Nog een tweetal weken voordat Google zijn Pixel 2 smartphones aankondigt op een event in San Francisco. De verwachtingen zijn echter dat niet alleen de nieuwe Pixels aangekondigd worden, maar ook een mini versie van zijn Home speaker, alsmede een update van zijn Chromebook Pixel. Dit gerucht kwam vorige maand ook al eens naar boven en nu de officiële foto's en prijzen gelekt zijn, lijkt dit ook heel aannemelijk. De officiële naam voor de mini-speaker is "Google Home Mini" en deze zou beschikbaa...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.