Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Gratis Chromebooks moeten Azure-klanten naar Google Cloud lokken

Google probeert klanten van Microsoft Azure naar zijn eigen clouddienst te trekken op een wat ongebruikelijke manier. De techgigant stuurt namelijk gratis Chromebooks naar bedrijven die de clouddienst van Microsoft gebruiken, zo weet Petri. Daarmee laat Google nog maar eens zien hoe belangrijk de cloud is. Naast deze twee partijen is ook Amazon Web Services […]Lees verder op Techzine

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.