Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Nieuwe stevige Chromebook met omklapbaar scherm bij Acer

Acer heeft een nieuwe Chromebook geïntroduceerd voor het onderwijs, wat inhoudt dat het vooral een erg stevige laptop is die tegen vallen, stoten en andere ongelukjes kan. De Chromebook 11 C771 heeft een 11,6-inch scherm met een scharnier dat 180 graden draaien mogelijk maakt. Terugkomend op de stevigheid - hij is gecertificeerd volgens de MIL-STD 810G-standaard van het Amerikaanse leger. Acer zegt dat hij kan tegen vallen van 1,2 meter hoog, het knoeien van tot 330 ml vloeistof, een druk op de...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.