Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

ASUS introduceert stevige Chromebook Flip met 360 graden-scherm

ASUS heeft een nieuwe Chromebook gelanceerd. De C213 Chromebook Flip heeft een 11,6-inch scherm dat ingebouwd is in een extra stevige behuizing. Het apparaat is gericht op studenten en krijgt zoals gebruikelijk bij Chromebooks een aantrekkelijke prijs. Er komen twee versies - eentje voor stylus gebruik en een normale. De behuizing is getest voor de MIL-STD-810G-standaard, wat inhoudt dat hij bestand moet zijn tegen vallen en het morsen van vloeistof. De randen zijn tevens afgewerkt met rubber....Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.