Chromenieuws

Het laatste nieuws over de Chrome browser en Chrome OS

Chromenieuws

Google: 'Er komt geen nieuwe Chromebook Pixel'

Google heeft in een interview met TechCrunch op het Mobile World Congres in Barcelona gezegd dat er waarschijnlijk geen nieuwe Google-laptops meer komen zoals de Pixel, althans, er wordt nu niet aan gewerkt. Dat stelde Rick Osterloh, de senior vice president van de hardware-divisie. De Pixel was een Chromebook die het voorbeeld moest zijn voor fabrikanten als het ultieme model. Twee generaties waren ook te koop voor de consument, tegen prijzen vanaf $1.000. Voor dat geld kreeg men een premium m...Lees verder op Hardware.info

Over Chrome OS

Het zou te kort door de bocht zijn om te zeggen dat Chrome OS alleen een browser is. Technisch is dit uiteraard niet mogelijk. Toch komt het aardig dicht in de buurt. Google heeft namelijk alle ballast dat een ‘normaal’ besturingssysteem wel heeft eruit gesloopt en slechts een kernel met een browser erin blijft er zo over. Hierdoor heeft het een opstarttijd van slechts enkele seconden. Bij het inloggen wordt slechts de reeds bekende Chrome browser getoond. Slechts enkele dingen wijzen erop dat het meer dan een browser is, als een batterij en een WIFI-indicator.

 

Chrome site's

 

Over ons

Het team van ChromeNieuws is actief sinds Google op 7 juli 2009 aankondigde dat het een besturingssysteem ging ontwikkelen op basis van hun webbrowser Chrome. Op onze site vindt je alles wat je wilt weten over Chrome en Chrome OS, inclusief de laatste geruchten, nieuwtjes en opinies. Daarmee is ChromeNieuws dé Nederlandse kennisbron over beide Google-producten.